fbpx

Hvordan få en hund som bjeffer mindre på tur

Opplever du utfordringer med passering av andre hunder? Da er du ikke alene.

Hunder trenger avstand når de passerer hverandre på tur, noen mer enn andre. Hvorfor? Det å gå i bue rundt hverandre er et tegn på høflighet på hunden sitt språk. “Jeg vil deg ikke noe vondt” sier de. Men vi har ikke tatt oss tid til å lære deres språk.

Det vi mennesker gjør er at vi holder hunden i et kort bånd, noe som fratar muligheten til å bestemme avstanden til den andre hunden selv. Vi går rett på den andre hunden, noe som strider mot all logikk i hundeverden. Legg deg av denne uvanen med en gang!

Kort forklart og satt på spissen:
Rett på = konflikt
Gå i bue = vennlig/ønsker ikke kontakt

Hund på tur med eier i bånd

Jeg er hun som snur og går en annen vei når jeg ser det er for liten plass til at vi kan passere uten at hunden min blir redd. Han er nemlig blitt angrepet 2 ganger andre hunder, det er ikke rart han er redd. Målet mitt er at han skal slippe å bli redd og at han skal kose seg på tur, noe som ikke er en selvfølge for han. For å gjøre dette trenger vi avstand til andre hunder.

Vær så snill, ikke følg etter meg for å fortelle at hunden din er snill.

Har du aldri opplevd å ha en hund som er redd for andre hunder forstår jeg at dette konseptet er litt vanskelig å forstå. Men det funker! Dette ser jeg igjen og igjen på hundene jeg jobber med og min egen hund.

Vær grei, gi andre hunder avstand 🙂

få gratis tips til hundetrening

1 Comment

  1. Torhild Kjærnli3. juni 2019

    Bra undervisning 👍

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top