fbpx

Lære å stå på hodet og hundetrening

Jeg går på et kurs hvor vi blant annet skulle lære å stå på hodet. Jeg prøvde og prøvde. Kastet beina opp. Datt ned. Igjen og igjen. Funket ikke..

Jeg mistet motivasjonen, det ble kjedelig å ikke få det til. Det gjorde at lysten til å lære det, ja lysten på hele kurset kanskje, forsvant.

Men så kom instruktøren bort til meg. “Du får det ikke til om du forventer å klare hele bevegelsen med en gang. Du må først vite hvor du skal plassere hendene dine, så hvordan du holder balansen, så….”. Hun delte opp øvelsen i flere delmål. Hver gang jeg fikk til et delmål, kjente jeg motivasjonen øke. Det kunne ta flere dager mellom hver gang jeg fikk til et delmål, men jeg kjente fremgangen og det var helt fantastisk!

Til slutt, etter noen uker, kunne jeg stå på hodet! Det ga meg en skikkelig mestringsfølelse!

Hva har hundetrening med å stå på hodet å gjøre tenker du sikkert nå! Vi må slutte å forvente at hunden vår skal få til ting de ikke har gjort før med en gang. Vi må lage fornuftige delmål som passer vår hund og bygge den viktige mestringsfølelsen. Hvis vi ikke får til det, så vil ikke hunden bare feile, men den vil også synes at treningen er kjedelig og lite motiverende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top