fbpx

Belønning – Hvordan belønner jeg hunden min?

Kvaliteten på belønningen må tilpasses forholdene, for å styre hundens aktivitetsnivå og motivasjonsnivå. Høy kvalitet brukes i situasjoner med mye forstyrrelser, for å gradvis trappe ned ettersom hunden din takler forstyrrelsene bedre.

Hva brukes belønning til?

 • Lære hunden ønsket adferd
 • Får en motivert og glad hund
 • Ha fokus på den som trener
 • Få en hund som ønsker å ha kontakt med eieren (Les: hvordan få kontakt med hunden din her)
 • Kunne få kontakt med hunden når vi ønsker
 • Kunne stoppe uønsket adferd
 • Ha en rolig og avbalansert hund
 • Få en trygg hund i alle situasjoner
Hunden din vil motiveres til å holde fokus på deg.
Mange forstyrrelser = bedre belønning

Ulike typer belønning

Ros: Ved å rose med en glad og lystig stemme skaper vi en forventning om at noe gøy skal skje, men når det eneste som skjer er at hunden igjen må sette seg dabber innsatsen og gleden fort ut. Ros kan derimot brukes i tillegg til annen belønning for å opprettholde hundens interesse.

Lek: Lek kan både være veldig effektivt, og det kan være det motsatte. Betingelsen for god lek, er at det er en lek hunden setter pris på. Hvis du får lek til å fungere, er det en belønning som kan gi mye motivasjon. Men det er ikke i alle situasjoner lek er mulig, eks. i hverdagen hvor vi vil ha en rolig og avbalansert hund. Har du en leken hund, vil det være fint å bruke denne type belønning ved for eksempel innkalling.

Få 8 gratis tips til å endre problematferd hos din hund her

Godbiter: Det er hunden som bestemmer hva den liker, godbitene må være så gode at hunden vil gjøre en innsats over tid for å få en til. Hunden din jobber kanskje for tørrforet inne, men så snart dere kommer ut må noe mer verdifullt frem. Pass på at godbitene er små og myke slik at det ikke blir brukt unødvendig tid på tygging av godbiter.

Tips: Du kan også bruke hundens egen mat som den normalt får gratis i skålen sin, til å aktivisere den. Eks. Du kan kaste maten på plenen, på gulvet hjemme eller i skogen så hunden må søke. Du kan legge maten i leker som er lagd for dette(spør på dyrebutikk), eller du kan bruke maten i hverdagstrening. Du får en mer lydig hund og en mer mentalt sliten hund.

Maten servert i gresset og må snuses frem.

Få 8 gratis tips til å endre problematferd hos din hund her

3 Comments

 1. […] Finn fram små og myke godbiter, så hunden ikke trenger å stå å tygge. Hunden skal ikke se godbitene, da lærer den at den kun får belønning når du har godbiter i hånda. Les mer om ulike typer belønning her.  […]

  Svar
 2. […] Går treningen tregt/hunden er ikke så motivert, er belønningen bra nok? (Les mer om belønning her) […]

  Svar
 3. […] Les mer: hvordan belønner jeg hunden min? […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top