fbpx

6 tips til en bedre hverdag for hunden din

1. La hunden være nyskjerrig

Det er flere måter du kan trigge nysgjerrigheten til hunden din. Du kan la hunden velge hvor dere skal gå tur og ta med hunden til nye steder for å utforske. Det er ikke nødvendigvis de stedene som ser fine ut for oss som inneholder mye spennende lukter for hunden. Rundt containere, på parkeringsplasser, på baksiden av butikker, osv. er steder fulle av spennende lukter for hunden din.

Når du kommer hjem med handleposer eller pakker hentet på posten, la hunden utforske og snuse. En hund som utforsker og er nyskjerrig vil få bedre selvtillit og ble mer mentalt sliten.

2. Ikke mas og kjeft

Hvis vi hele tiden skal kommandere hunden vår rundt og kjefte på den når den gjør noe feil, vil det bli en stor stressfaktor i hundens liv. Ikke bare vil vi ofte få en stresset hund, men en hund som ikke tør å ta eget initiativ fordi den er redd for å gjøre noe feil. En bedre måte å endre adferd på, er å lære hunden hva du vil at den skal gjøre og minske muligheten for at den kan gjøre noe feil. Et eksempel: hunden tygger på sko når den kjeder seg. Da passer du på at skoene ikke er tilgjengelig og at hunden har noe annet å tygge på, for eksempel en kong eller et tyggeben.

3. Gjør aktiviteter som hunden liker

Som oss har hunder forskjellige preferanser på hva de liker å gjøre. Noen liker å leke med andre hunder, mens andre ikke er så sosiale. Noen liker å gå tyrer i skogen, mens andre liker seg best i en park. Finn de aktivitetene hunden din liker å gjøre og prøv å gjøre det minst en gang i uka. Jeg ser hunder som ofte må være med på ting de ikke liker, dette kan være uheldig for livskvaliteten.

4. Varier kosten

Tenk å spise den samme maten hver dag, hele livet. Du går glipp av den gleden man får når man smaker på noe nytt og nyter god mat. Slik er det for hundene også. Du kan variere maten den får hver da, tilsette noe nytt i maten, la hunden smake på din mat og variere godbiter/tyggeben. En morsom ting du kan prøve er å la hunden selv velge tyggeben/godbit i dyrebutikken!

5. Masser hunden din

Massasje er vist å redusere stress. I tillegg er det veldig godt for kroppen og en aktivitet som knytter et sterkt bånd mellom dere. Det er viktig at det er frivillig fra hunden sin side for å dra nytte av disse gode egenskapene. Hvis hunden går bort eller ikke vil bli massert på et område på kroppen, må vi respektere det. Det kan den vise ved å sleike seg på snuten eller gjespe når du tar på et område.

6. Lær hundens språk

Tenk så slitsomt å bo i en verden hvor man ikke blir forstått. Ikke av sin egen familie eller andre. Slik lever mange hunder. Når vi har hund må vi lære oss språket til hunden. På denne måten kan hunden si ifra om ubehag i en situasjon og vi kan tilpasse ut ifra det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top