fbpx

5 steg for å endre et atferdsproblem

I denne posten skal jeg forklare kort de 5 stegene for å endre atferd. Hvis du gjør det på denne måten er du sikret at du tar for deg alle sidene til å trene bort problematferd.

 1. Grunnleggende kunnskap om hund
  For å kunne endre hundens atferd må du ha kunnskap om belønningsmetoder, læringsteori, hundens språk, osv.
 2. Smerte eller sykdom?
  Du må vite hvordan smerte og sykdom spiller inn på atferd. Hvis atferdsendringene er kommet på grunn av smerte, er det ingen poeng i å prøve å trene bort atferden. Det vil bare være ubehagelig for hunden og bortkastet tid for deg.
 3. Senke stress
  1. Unngå triggere: du må vite hva som stresser hunden din og unngå disse triggerne.
  2. Tilrettelegge hverdagen: Kunne tiltrettelegge hverdagen for DIN hund. Dette punktet ivl ikke være det samme for alle hunder.
 4. Jobbe med atferdsproblemet
  1. I hvilke situasjoner oppstår atferdsproblemet? Du må kunne kartlegge hva som er årsaken til at atferden oppstår. Du må kunne se alle de små detaljene.
  2. Hva skal hunden gjøre i stedet? Du må finne ut av hvilken atferd du vil at hunden din skal gjøre i stedet for den gamle atferden. I tillegg må du vite om den nye atferden er rettferdig å be om av hunden din.
  3. Hvordan unngå at atferden oppstår? Du må vite hvorfor den uønskede atferden oppstår og legge en plan på hvordan du skal unngå at den oppstår. Hunder blir gode på det de øver seg på, så dette punktet er viktig.
 5. Bygge selvtillit, mestring og samarbeid
  Grunnsteinene i treningen er selvtillit hos hunden, følelse av mestring i treningen og godt samarbeid med deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Scroll to top